Newsletter

captcha

Top Panel

«فیلترینگ هوشمند» از اینستاگرام آغاز شد

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/Instagram.jpg
There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/Instagram.jpg

اجرای طرح جدید «فیلترینگ هوشمند» که وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران آن را برای سانسور محتوای سایت‌های اینترنتی در نظر گرفته بود، از شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز شد.Instagram.jpg

 

 به‌گزارش منابع خبری ایران، «فیلترینگ هوشمند» از شب گذشته، سه‌شنبه دوم دی‌ماه، برای صفحاتی از شبکه اجتماعی اینستاگرام که در ایران از آن‌ها با عنوان «غیراخلاقی» یاد شده، اعمال شده است.

 این در حالی است که دسترسی به دیگر صفحات این شبکه اجتماعی کماکان بدون تغییر امکان‌پذیر است.

 این نخستین بار است که «فیلترینگ هوشمند» در ایران اعمال می‌شود.

در آبان‌ماه سال جاری، رمضان‌علی سبحانی‌فر، عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه از بررسی موضوع فیلترینگ در اینستاگرام در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه خبر داده و گفته بود: «موضوع فیلترینگ در  اینستاگرام در این جلسه مطرح شد اما رأی نیاورد و با مخالفت روبه‌رو شد.»

به‌گفته وی قرار شده بود که ظرف مدت زمانی وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ایران با هاست خارجی این شبکه اجتماعی مذاکره کند تا دسترسی آن در اختیار وزارت ارتباطات قرار گیرد.

سبحانی‌فر افزوده بود: «اگر این اتفاق نیفتد و این هاست در اختیار وزارت ارتباطات قرار نگیرد، دوباره بحث فیلتر اینستاگرام مطرح خواهد شد.»

مهرماه سال جاری مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که نخستین نرم‌افزار «فیلترینگ هوشمند» وب‌سایت‌های مختلف در ایران راه‌اندازی شد.

با نرم‌افزار «فیلترینگ هوشمند»، تشخیص محتوای وب‌سایت‌های مختلف و اعمال سانسور بر آن دسته از صفحاتی که از سوی مرکز ملی فضای مجازی دارای «محتوای نامناسب» خوانده شده‌اند، بدون نیاز به بستن کل دامنه ممکن می‌شود. به عبارت دیگر در این نرم‌افزار به دلیل امکان تغییر در جزئیات مختلف صفحات، سانسور صرفاً بر صفحاتی اعمال می‌شود که محتوای آن از دیدگاه حکومت اسلامی نامناسب تشخیض داده می‌شود و نیازی به بستن کل دامنه نیست.

از دیگر ویژگی‌های این طرح، این است که سازمان‌ها، شرکت‌ها و مؤسسات می‌توانند این نرم‌افزار را به طور مستقل به کار بگیرند.

طرح «فیلترینگ هوشمند» با همکاری مشترک پژوهشکده فضای مجازی دانشگاه شهید بهشتی و سازمان تبلیغات اسلامی (مؤسسه اطلاع‌رسانی تبیان) در چندین مرکز داخل کشور و همزمان به عنوان یک طرح صادراتی در خارج از کشور راه‌اندازی شده است.

 

زمانه

 

 

 

BalatarinFacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx

Newsletter

captcha

Visitors Counter

6986728
TodayToday1559
YesterdayYesterday11894
This_WeekThis_Week4213
This_MonthThis_Month100001
All_DaysAll_Days6986728