Newsletter

captcha

Top Panel

۱۲۹ روزنامه‌نگار خواهان آزادی عکاس ایسنا شدند

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/Arya-Jafari2.jpg
There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/Arya-Jafari2.jpg

۱۲۹ روزنامه‌نگار در نامه‌ای خواهان آزادی آریا جعفری، عکاس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شدند که از اول آبان‌ماه جاری در اصفهان بازداشت شده است.Arya-Jafari2.jpg


جعفری در پی انتشار عکس‌هایش از تجمع اعتراضی مردم اصفهان به اسیدپاشی‌های اخیر بازداشت شده است.
امضا‌کنندگان این نامه از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا «حق قانونی رسانه‌ها را در اطلاع‌رسانی آزاد و دقیق٬ محترم بشمارند.»
در این نامه آمده: «بازداشت خبرنگارانی که با تهیه خبر، گزارش و عکس رخداد‌ها را به اطلاع مردم می‌رسانند، به معنای بازداشتن رسانه‌ها از اطلاع‌رسانی نیست؟ بازداشتن رسانه‌ها از اطلاع‌رسانی حق دانستن مردم را از آنان سلب نمی‌کند؟»
به گفته این روزنامه‌نگاران «هشدار پیاپی به رسانه‌ها درباره پوشش خبری جنایتی نگران‌کننده چون اسیدپاشی چه کمکی به حل مشکل خواهد کرد؟»
پس از تجمعات اعتراضی به اسیدپاشی‌ها در اصفهان، سه تن از کارکنان خبرگزاری ایسنا در اصفهان به نام‌های آریا جعفری، عکاس ایسنا؛ زهرا محمدی، سردبیر ایسنای اصفهان؛ و صنم فارسی دبیر سرویس اجتماعی این خبرگزاری در اصفهان بازداشت شدند که زهرا محمدی و صنم فارسی یک روز بعد آزاد شدند اما آریا جعفری همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد.
مقامات حکومتی ایران رسانه‌ها را متهم می‌کنند که با نحوه خبررسانی‌شان در مورد اسیدپاشی‌ها باعث «نگرانی و تشویش اذهان عمومی» شده‌اند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در بیانیه‌ای گفته است حکومت ایران در پی اسیدپاشی به زنان در اصفهانU فشار خود بر رسانه‌ها را بیشتر کرده تا خبرها و گزارش‌های مربوط به این رویداد را منتشر نکنند.
هم‌زمان با بررسی طرح حمایت از «آمران به معروف و ناهیان از منکر» در مجلس ایران و افزایش انتقادات مقام‌های حکومتی و مذهبی از «بی‌حجابی» در ایران، چند مورد اسیدپاشی به زنان در اصفهان گزارش شد که دست‌کم بخشی از افکار عمومی بر این باور است این اسیدپاشی با هدف مقابله با «بدحجابی» انجام شده، موضوعی که البته مسئولان جمهوری اسلامی آن را تأیید نمی‌کنند و مرتبط دانستن اسیدپاشی‌ها با امر به معروف و نهی از منکر را «توطئه ضد انقلاب» می‌دانند.
در همین حال آمار و اطلاعات ارائه شده از قربانیان اسیدپاشی در اصفهان با یکدیگر متناقض است. در حالی که حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور شمار قربانیان اسیدپاشی را چهار نفر اعلام کرده اما سرتیپ اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده پلیس ایران تایید کرده که«هفت یا هشت مورد» اسیدپاشی در اصفهان در ماه‌های اخیر به وقوع پیوسته است.
به دنبال این اسیدپاشی‌ها، مردم در اصفهان و تهران در اعتراض به ناامن بودن فضای شهری و حمله‌های متعدد اسیدپاشی به زنان تجمع کردند. در اصفهان تجمع‌کنندگان مقابل دادگستری رفته‌ و خواستار برخورد سریع‌تر با عوامل این جنایت‌ها شدند. برخی از معترضان در چند شهر بازداشت شدند.

زمانه

 

 

 

BalatarinFacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx

Newsletter

captcha

Visitors Counter

6986932
TodayToday1763
YesterdayYesterday11894
This_WeekThis_Week4417
This_MonthThis_Month100001
All_DaysAll_Days6986932