Newsletter

captcha

Top Panel

لیست سیاه ناشران در دولت قبل به روایت جنتی

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/nashr_ketab2013.jpg
There was a problem loading image /home/ayahra/ayahra.org/images/nashr_ketab2013.jpg

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح روند طی شده 100 روز اخیر در حوزه کاری فرهنگی و هنری این مقطع را به عنوان گذار اهالی فرهنگ و ادب از دوره افسردگی توصیف کرد.nashr_ketab2013.jpg

 

 «علی جنتی» در گفت وگویی که در ویژه نامه صدمین روز دولت یازدهم ضمیمه روزنامه ایران درج شد با بیان امنیتی بودن فضای کار فرهنگی کشور در سال‌های گذشته تصریح کرد: اهتمام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صد روز اخیر بر باز کردن فضا برای کار فرهنگی و هنری متمرکز بوده است.

وی ابراز رضایت کرد: بعداز دورانی که شاید بتوان از آن به عنوان دوران افسردگی هنرمندان نام برد یک روحیه نشاط و خرسندی در جامعه فرهنگی کشور پیدا شده است.

وی با ذکر اینکه ˈ فرهنگ در فضای آزاد رشد می کند نه در فضای بسته ˈ گفت: دراین مدت در جهت بازکردن فضا تلاش کرده اند تا هنرمندان احساس کنند می توانند با تکیه به خلاقیت های خود در حوزه های مختلف محصولات جدید خلق کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلام تغییر نوع نگاه امنیتی به فرهنگی در سطوح مختلف حاکمیتی را زمینه مهم تحولات 100 روز اخیر دراین عرصه عنوان کرد.

وی یادآوری کرد: نوع نگاه برخی از مدیران فرهنگی سابق به ناشران ، نویسندگان و هنرمندان امنیتی بود یا حداقل دستگاه‌های امنیتی به آنها دیکته می‌کرده‌اند که اکنون این نوع نگاه به عرصه فرهنگی حتی در حوزه امنیتی هم دگرگون شده است.

وی از علل مهم حل و فصل برخی مسایل دراین مدت کوتاه را غالب بودن نگاه فرهنگی بر رویکرد و نگاه مدیران وزارت اطلاعات و به خصوص دیدگاه‌های فرهنگی وزیر اطلاعات عنوان کرد.

متولی دستگاه فرهنگی کشور با تصریح اینکه در صورت تداوم نگاه امنیتی سابق در مسیر تحول فرهنگی با موانع جدی روبرو می‌شدند گفت: درحال حاضر مدیران امنیتی و فرهنگی در یک مدار فعالیت می‌کنند.

گشایش فضای تالیف و نشر کتاب

وی با تایید اینکه بیشترین انسداد و مشکل در سال‌های اخیر متوجه حوزه چاپ و نشر بوده نوید داد: نویسندگان داخل کشور هم اکنون هیچ ممنوعیتی برای چاپ کتاب‌های خود ندارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نویسندگان مقیم خارج از کشور هم برای تجدید چاپ آثار خود با مشکل مواجه نیستند.

 تحمیل محدودیت‌های سلیقه‌ای بر ناشران در گذشته

جنتی در تشریح وضعیت این حوزه تا قبل از دولت یازدهم به ملاقات با ناشرانی اشاره کرد که اکثرا تعلیق یا تعطیل شده بودند یا بدون اینکه پروانه آنها لغو شود محدودیت‌هایی برای آنها اعمال شده بود.

وی افزود: فهرست 50 ناشر را دارد که به آنها گفته شده حق عرضه کتاب در نمایشگاه بین‌المللی را ندارند.

با ذکر اینکه چاپ آثار جمع کثیری از نویسندگان ممنوع بوده گفت: کافی بوده که اسم یک نویسنده روی جلد کتاب باشد تا کتاب به محاق بیافتد.

وی تصریح کرد: حتی کتاب‌های شماری از ناشران که کتاب‌های بسیار مفید، خوب و در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی و متناسب با فرهنگ کشور منتشر می‌کردند فقط به خاطر خود انتشارات و نام آنها ممنوع واز چرخه نشر خارج می‌شد تا جاییکه برخی از کتاب‌های این ناشران را به جای حوزه فرهنگی به حراست تحویل دادند.

وی در خصوص بلاتکلیفی این کتاب‌ها و یا وجود آنها در "لیست سیاه" خاطر نشان کرد: حدود 400 عنوان کتاب بدون مجوز در ارشاد بود که بعضی از آنها کاملا رد شده بودند و برخی بلاتکلیف بودند فقط به این خاطر که توسط ناشرانی در لیست سیاه قرار داشتند منتشر شده بودند.

وی افزود: این کتاب‌ها عمدتا در حوزه‌های داستانی، رمان، تاریخ، ادبیات، عرفان و حوزه کودک و نوجوان بوده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از گلایه‌های ناشران را برخورد و تفسیر سلیقه‌ای کارشناسان وزارت از قانون عنوان کرد.

وی با ذکر اینکه براساس برداشتی که در گذشته وجود داشت ناشر حق ندارد کتاب غیرقابل چاپ به ارشاد ارائه کند تصریح کرد: محکومیت و تعلیق برخی ناشران به این علت بوده که درخواست مجوز برای تعدادی کتاب داشته‌اند که همه آنها غیر قابل انتشار تشخیص داده شده‌اند.

وی تاکید کرد: نفس ارائه کتاب به ارشاد که نباید و نمی‌تواند باعث تعلیق شود این برخورد سلیقه‌ای با قانون است .
 

منبع :ندای سبز آزادی

 

 

 

BalatarinFacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx

Newsletter

captcha

Visitors Counter

6981682
TodayToday8406
YesterdayYesterday9410
This_WeekThis_Week53175
This_MonthThis_Month100000
All_DaysAll_Days6981682