پزشکی قانونی ایران: ستار بهشتی بر اثر ضربه و فشار روحی کشته شده
- Details
- Created on Wednesday, 10 July 2013 04:48
پزشکی قانونی ایران رسیدگی به پرونده مرگ ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس را خاتمه داده و گزارش نهایی خود را تکمیل کرده است.
خبرگزاری مهر به نقل از احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی ایران، گزارش کرد که رسیدگی به پرونده ستار بهشتی، کارگر وبلاگ نویس ایرانی، در این سازمان خاتمه یافته و گزارش نهایی کمیسیون پزشکی سازمان تکمیل و برای مراجع قضایی ارسال شده است.
آقای شجاعی به خبرگزاری مهر گفته است که "در جریان معاینات تخصصی پزشکی قانونی، دو نظریه مطرح شد، نظریه اولیه احتمال مرگ براثر فشار روحی و یا ضربههای وارد شده مطرح شد."
رئیس پزشکی قانونی گفته است که به عقیده پزشکان رسیدگی کننده به پرونده، "ضربات وارد شده به ستار بهشتی نوعا کشنده نبوده و نمیتوانسته منجر به مرگ شده باشد." وی توضیح داده است که به تشخیص این سازمان، ضربات به نقاط حساس بدن وارد نشده بود.
وی افزوده است که آزمایشهای سمشناسی نیز صورت گرفت اما نشانهای از اینکه "مرگ او را غیر طبیعی نشان دهد" مشاهده نشد.
آقای شجاعی افزوده است که "در نظریه دوم، مرگ بر اثر ضربه و فشار روحی به صورت توامان مطرح شد که پس از بحث در باره این احتمال، به عنوان گزارش نهایی پزشکی قانونی ارسال شد."
رئیس سازمان پزشکی با اعلام اینکه با ارسال گزارش نهایی، رسیدگی به پرونده مرگ ستار بهشتی در این سازمان خاتمه یافته، افزوده است "البته پزشکی قانونی نتیجه معاینات خود را اعلام کرده و تصمیمگیری در این خصوص بر عهده قضات است."
ستار بهشتی، ٣٢ ساله، در آبانماه سال گذشته توسط پلیس فتا، مسئول کشف و پیگیری جرایم سایبری، بازداشت و به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی، به "اقدام علیه امنیت ملی" متهم شد.
ظاهرا این وبلاگ نویس ایرانی در نوشتههای خود، از مشکلات اقتصادی مردم سخن گفته بود.
مرگ مشکوک در بازداشت
گفته میشود که ستار بهشتی پس از بازداشت، بین چند محل جابجا شد و چند روز بعد، در محلی نامعلوم درگذشت و در گورستان رباط کریم به خاک سپرده شد.
پس از انتشار خبر درگذشت این وبلاگ نویس ایرانی، تعدادی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین، در نامهای که سایت کلمه، از سایتهای مخالف دولت، منتشر کرد، گفتند که ستار بهشتی چند روز قبل از تاریخ اعلام شده مرگ او در زندان اوین بوده و آثار شکنجه بر بدن او دیده میشده است.
مرگ این وبلاگنویس ایران با اعتراضاتی در داخل و خارج کشور و فشار بر مقامات دولتی و قضایی برای پیگیری علت مرگ همراه شد و حتی مجلس نیز به بررسی این مساله پرداخت.
خانواده ستار بهشتی نیز تلاش برای کشف علت مرگ را آغاز کردند هر چند به گفته برخی از اعضای خانواده، این اقدام باعث فشار ماموران بر آنان نیز شد.
در ماههای بعد، گزارشهایی از اظهارات مقامات قضایی انتشار یافت با این مضمون که اگر ثابت شود مرگ ستار بهشتی در اثر قصور یا شکنجه در زمان بازداشت بوده است، با ماموران متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
منابع خبری و گروهها و فعالان سیاسی مختلف هم به اظهارنظرهای متفاوتی از نحوه مرگ ستار بهشتی پرداختند و در آنها، نحوه برخورد مراجع رسمی، از جمله پزشکی قانونی، با این موضوع را مورد نقد و بررسی قرار دادند.
برخی اظهارنظرها از گزارشهای محرمانه پزشکی قانونی حاکی از مرگ بهشتی در اثر شکنجه در زندان خبر میداد اما مقامات رسمی چنین اظهاراتی را تایید نکردهاند.
چند روز پیش، وبسایت کلمه به نقل از گیتی فاضلپور، وکیل خانواده بهشتی، گزارش کرد که ماموران پلیس فتا در روز ٩ آبان ستار بهشتی را بازداشت کردند و پس از بازجویی مقدماتی، به زندان اوین بردند و به شهادت سایر زندانیان همبند، در این زندان، آثار شکنجه شدید بر بدن او دیده میشد. براساس این گزارش، پلیس فتا سپس ستار بهشتی را به محل نامعلومی منتقل کرد و او در این محل، جان خود را از دست داد.
حادثه درگذشت ستار بهشتی نخستین مورد از مرگ مشکوک افراد هنگام بازداشت در ایران نبوده و برخی از این موارد، انعکاس وسیع داخلی و بینالمللی هم داشته است.
از جمله میتوان به مرگ زهرا کاظمی، روزنامه نگار ایرانی - کانادایی اشاره کرد که هنگام بازدید از ایران، بازداشت شد و در بازداشت درگذشت. منابع رسمی، مرگ او را در اثر «برخورد جسم سخت با ناحیه سر» اعلام کردند اما جزئیات بیشتری انتشار ندادند.
برخی از فعالان سیاسی، دادستان وقت تهران را در قتل خانم کاظمی مسئول دانستهاند.
منبع :هرانا
Latest News
Reports
Newsletter
Visitors Counter
Today | 2312 | |
Yesterday | 9410 | |
This_Week | 47081 | |
This_Month | 100001 | |
All_Days | 6975588 |